Home > Sharepoint Designer > Sharepoint Designer The Server Returned A Non Specific Error

Sharepoint Designer The Server Returned A Non Specific Error

Share it and empower the world. Glyma is now open source! Any ideas? Hope it helps someone else out there. check over here

Thanks & Regards MD Liakath AliMD.Liakath ali Marked as answer by Liakath Monday, July 22, 2013 3:20 PM Monday, July 22, 2013 3:20 PM Reply | Quote Microsoft is conducting an How could a language that uses a single word extremely often sustain itself? Copy the datasource element from the dataview in new page 5. shereen August 27, 2009 at 3:18 pm # Hi brisyb, I've not actually encountered a problem with custom lists, only the web services themselves. http://www.iotap.com/blog/entryid/69/getting-rid-of-ldquo-the-server-returned-a-non-specific-error-rdquo-in-sharepoint-designer

My web service is running through SSL (but I've tested either http or https and no changes) and the wsdl file is as follows:

  1. Among other things, being able to specify a particular view on a list when calling the GetListItems method is really handy.
  2. If the problem persists, contact the server administrator" when trying to use a data view web part to display an XML Web Service with SPD.The web service connects OK but when I
  3. The answer is twofold.
  4. In the Configure Database Connection Wizard, after entering the servername, userid, password, and clicking next, I selected AdventureWorks, and clicked thespecify custom Select, Update, Insert, and Delete radio button.
  5. I was able to add a Data View in SPD after that.
  6. As stated in the above article “This issue occurs because of an error in the ASP.NET 2.0 authentication component.

I was then able to get it working on a database on the same server. But when I click "Show Data", it returns the generic message stating: "The server returned a non-specific error when trying to get data from the data source...". The non-specific error is probably some sort of error regarding your query statement or the dataset returned. I am able to connect it via SOAPUI and get teh results successfully.

Starting a ticket with Microsoft. Subscribe & Connect Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates. share|improve this answer answered Apr 20 '12 at 20:25 David Anderson 111 add a comment| Your Answer draft saved draft discarded Sign up or log in Sign up using Google https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/a5f1d850-0b33-4028-9555-834449f381c2/error-the-server-returned-a-nonspecific-error-when-trying-to-get-data-from-the-data-source?forum=sharepointadminprevious But it didn't and it was (after some painful/long troubleshooting) because the SSL certificate used for the site (our site is behind an HTTPS URL) was not part of the SharePoint

Once I removed that portion of the statement as you mentioned in your post, IT WORKED!! Share It! I did an IISRESET but only out of habit and I'm too lazy to pull everything out to see if it was actually necessary. 😉 But now my dataviews display properly… Please use a different name.

Check the format and content of your query and try again. Below are 4 entries in the IIS logs. 1: POST /_vti_bin/lists.asmx - 82 - fe80::416a:c7c4:4b41:d558%10 - 401 0 0 0 2: POST /_vti_bin/lists.asmx - 82 - fe80::416a:c7c4:4b41:d558%10 - 401 1 2148074254 I end up getting a server returned a non-specifice error message in designer. Read the complete post at http://feedproxy.google.com/~r/cleverworkarounds/VURr/~3/A-HCyMp1L9w/ Posted Oct 20 2013, 01:38 AM by CleverWorkarounds | Edit this post Filed under: SharePoint, Troubleshooting, SharePoint Designer, Infrastructure, spd [Edit Tags] Blogs SharePoint Experts

Any suggestions gratefully received. check my blog The field in question's data type was "Number". All Rights Reserved. But this new attempt has failed too, as it received a 401 0 0 296 error code.

You will see that the default setting is “Don’t attempt to authenticate”. Therefore, the Web parts have full permission to access the SharePoint site”. Thanks for posting your answer. this content Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the

The formula I wrote to set the value of this field used an IF statement, and for the false condition set the value of the field to "". But I still get the error when trying to Show Data. sharepoint-2007 sharepoint-designer share|improve this question edited Sep 24 '12 at 13:46 Kev 83.1k36227317 asked Jun 23 '11 at 13:38 techguy 50115 closed as off topic by Kev Sep 24 '12 at

Server A is a restricted account and schema and server B was using a DBO owner schema.

In this scenario, the application pool account is being used as the impersonation account and in SharePoint land, the app pool account usually has significantly more permissions than regular user accounts. Inside SharePoint 2013 workflows–Part 3Kumar Dash on WelcomeJoe Spadea on Tips for using SPD Workflows to talk to 3rd party web servicesJeffery Vara on My new book about Teddies and fetishes How to Create Expandable/Collapsable Sections in InfoPath How to Configure a Custom Item Style for a Discussion Board using the Content Query Web Part An Update - How to Configure a What to do when majority of the students do not bother to do peer grading assignment?

The error causes the partially trusted Web parts to impersonate the application pool account. Reply Tolis says: March 12, 2012 at 2:25 am i am afraid it didnt work for me, i added 3 certificates i found in mmc, restarted iis and sharepoint but…, and The logs will show now that the application pool account is impersonated: 1: POST /_vti_bin/lists.asmx - 80 - fe80::416a:c7c4:4b41:d558%10 - 401 0 0 15 2: POST /_vti_bin/lists.asmx - 80 - fe80::416a:c7c4:4b41:d558%10 have a peek at these guys Fairly quickly I found that the culprit was the SPRequestModule which “provides most of the additional configuration and processing needed for SharePoint pages” (thanks Josh).

Here is a similar case. If you already are using an unattended data access account for say, PerformancePoint or Excel Services, you might consider that account here as well. The best 2*2 management model ever! Hopefully, this helps.

Can you help? this just fixed my problem! I figured out it was related to a calculated colum that I was using. Package caption Error: 9pt undefined splitting a file with lines separated by tabs into two files more hot questions question feed default about us tour help blog chat data legal privacy

Before server side scripting how were HTML forms interpreted How to apply a constant function to a vector of values? NothingButSharePoint Contributions SharePoint: I Need Dev Help, Now What? Disproving Euler proposition by brute force in C Before server side scripting how were HTML forms interpreted When a girl mentions her girlfriend, does she mean it like lesbian girlfriend? As a sample, I was trying to add a data source from an AdventureWorks sample database Employee table onto a web part page.

Leave a Reply Click here to cancel reply. Thanks!  Reply Cslee says: March 15, 2012 at 9:26 am I created a trust with the cert but it didn't fix my problem. Take a look at line 3 in particular. All environment results are showing up without errors.

Subscribe via Email Email Address CategoriesCategories Select Category Active Directory(6) Apps(7) ASP.NET(6) Awesome(17) Best Practices(40) Brain Litter(253) Office 2016(6) Tip(2) Citrix(3) CKS Enhanced Blog Edition(10) Cloud(11) CSS Tricks(2) Development(3) DNS and SharePoint Designer happened to be installed on the same virtual environment. I was receiving the same error in a DataViewWebPart, and I was able to narrow it down to a calculated field.