Home > Sharepoint 2013 > Cannot Enable Site Creation Because There Is No Site Collection At "/" On The Web Application

Cannot Enable Site Creation Because There Is No Site Collection At "/" On The Web Application

Contents

My hope was that Process Monitor would provide some insight into where things were getting stuck. PowerShell script to delete all items in a List Colleague tracker Web Part on the MySite does not ... MORE CACHE HOSTS ARE RUNNING IN THIS DEPLOYMENT TH... Strangely, though, I built-out a SharePoint 2013 environment with an earlier build (prior to the release of the current preview) some time ago. check over here

Excluding SUCCESS results dropped me to 10,000 events. USER PHOTOS ARE NOT IMPORTED FROM ACTIVE DIRECTORY... The data field contains the error number. Second, I knew that my farm service account (SPDC\svcSPFarm) was at the heart of my rights and permissions issue. https://technet.microsoft.com/en-us/library/gg750250(v=office.14).aspx

Cannot Enable Site Creation Because There Is No Site Collection At "/" On The Web Application

Hitting a Small Snag This blog post would be something of a disappointment if all it said was “… SharePoint 2013 installed without issue, and my environment lived happily ever after.” Add the account running the My Site application pool (it is listed in the error from the log file above) and give it the full control permission Share this:TwitterFacebookLike this:Like Loading... Open the web.config for the appropriate web application. In the Site Collections section, click View all site collections.

Such an approach dodges security-related issues during development, but it also tends to yield code that falls apart (or at least generates security concerns) upon first contact with a “real” SharePoint That’s it. Post navigation Previous Previous post: Is a Higher SharePoint Backup Thread CountBetter?Next Next post: Workflow 1.0 Beta and SQL Server Aliases Do Not Play NicelyTogether Looking for something? Everything seems to be working great with the exception of adding profile pictures.

splitting a file with lines separated by tabs into two files How to explain the use of high-tech bows instead of guns Why is every address in a micro-controller only 8 If you create the My Site host deeper in the path, it must be under an explicit inclusion managed path. Want to advertize on this blog?Click Here! https://absolute-sharepoint.com/2013/12/unexpected-error-occurred-user-clicks-settings-access-mysites.html ULS on the OWA servers included these log messages: W... "We're sorry.

First, I knew that I was dealing with an ASP.NET application pool; that was, after all, where Central Administration ran. Right-click the policy and select the Properties item that appears in the pop-up menu. Edited by Hartleigh Wednesday, February 01, 2012 5:18 AM Wednesday, February 01, 2012 5:18 AM Reply | Quote Answers 2 Sign in to vote The solution was to install KB2560890. In my case, it's located at:c:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80\web.config2.

Sharepoint 2013 Mysite Setup

If you create My Sites at the root path, you must specify a valid explicit inclusion managed path when you configure the My Site settings in the User Profile service application. Retrieve ALL Service Accounts and Passwords via Po... Cannot Enable Site Creation Because There Is No Site Collection At "/" On The Web Application If not, create a new wildcard inclusion managed path for the Web application, and then use it as the value in the Location box. Sharepoint 2013 Mysite Creation Failure For User This error can occur when the Web application that hosts My Sites does not have a site collection at root path.

Hopefully someone knows the answer and can assist. Error :Outlook cannot log on Live Traffic FeedFeedjit Widget Advertisement Designed by Elegant Themes | Powered by WordPress Send to Email Address Your Name Your Email Address Cancel Post was not Honestly, I wasn’t too excited. Even though I have the same issue with GPO override as guys here; thank you, Thank You, THANK YOU for saving my night and day!

  1. Click the Add User or Group … button on the dialog box.
  2. COULD NOT ESTABLISH TRUST RELATIONSHIP FOR THE SSL... "EVENT ID 14 - THE START ADDRESS CANNOT BE CRAWLED...
  3. On the Site Collection page, in the Web Application box, verify that the Web application selected is the one that hosts My Sites.
  4. For example, the managed path is an explicit inclusion managed path.

This error can occur when the SharePoint administrator does not use a valid wildcard inclusion managed path to configure the My Site settings for the User Profile service application connected to Thanks for the comment! For more information, see Privacy and security implications of social tagging (SharePoint Server 2010). this content In Central Admin > App Mgmt > Service Apps (shorthand there), I delete the default "User Profile Service" and create a new instance, bound to my web application, and using typical

We have noticed the above issue mostly with SharePoint environments which are on Service Pack1. we were able to over write the mysite of the user with the backup we had in DPM and that resolved our issue. I don’t know how you feel about it, but 220,000 events was downright intimidating to me. “Browsing” 220,000 events wasn’t going to be feasible.

For those of you who aren’t familiar with Process Monitor, I’ll sum it up this way: it’s the “nuclear option” when you need diagnostic information regarding what’s happening with the applications

Check the Personal SIte box it should list the path to the mysite of the user After this when we tried to pull up the user profile, we got a new Next, I decided to place SPDC\svcSPFarm back into the Administrators group and do another Process Monitor capture. SPDC\svcSPFarm hadn’t been granted that right in my environment, and it seemed to me that such a right might be handy in getting rid of the BAD IMPERSONATION results I was for eg. *.aspx files Error : SharePoint Crawl Log Error: " The SharePoint item being crawled returned an error when attempting to download the item" ..

To resolve this error, in Central Administration, do the following: ClickApplication Management In theService Applicationssection, clickManage services on server. The fact that the SPDC\joe.nobody account wasn’t a member of either Domain Admins or the local Administrators group (on SP2013-WFE) did not block the account from reaching Central Administration. I came from a distant land Passing complex structured data type from Lightning to Apex Controller causes Internal Error with Gack Id 263119078 What exactly is a "bad" "standard" or "good" is it possible?

Browse other questions tagged service user or ask your own question. Like many of you, I went through it with SharePoint 2010 and SharePoint 2007, as well. The practical part of me screamed “just leave the account in the Administrators group and move on.” Unfortunately, I don’t deal well with not knowing why something doesn’t work. SHAREPOINT 2013 - CONFIGURING THE WORKFLOW SERVICE...

No luck. On the Manage Service Applications page, click the User Profile service application that is associated with the Web application that hosts My Sites, and then, in the Operations section of the Not in any other Site2where to put the state service?2SharePoint 2013 User Profile Can't Sync with AD0Service asking credential0Account logon errors in security log after password change1User Profile Service Not working On the Manage Profile Service page, in the My Site Settings section, click Setup My Sites.

Don;t do this in production environment :-D. –Colin Jan 6 '10 at 17:02 That CallStack setting nicely circumvented an issue I was having with SharePoint giving me a 'friendly' Over the course of the roughly 30 seconds it took the application pool to spin-up and then hand me a failure page, Process Monitor collected over 220,000 events. Privacy statement  © 2016 Microsoft. Configuration DataBase SharePoint 2013 PowerShell script to remove all users from a Share...

On the Manage Service Applications page, click the User Profile service application that is associated with the Web application that hosts My Sites, and then, in the Operations section of the I started looking in some of the usual locations for additional troubleshooting hints. Contact your site administrator for more information There was a problem retrieving data for this field. As expected, I captured a few hundred thousand events.

If you create the My Site host deeper in the path, it must be under an explicit inclusion managed path. Go to C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\80 Open Web.Config Change share|improve this answer edited Jul 7 at 20:28 BryanC 1203 answered Jan