Home > Could Not > Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Server 2012

Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Server 2012

Contents

Sign In·ViewThread·Permalink It worked for me ericardezp14-Jan-15 6:32 ericardezp14-Jan-15 6:32 Thanks Sign In·ViewThread·Permalink it works for me Оксана Липанова3-Dec-14 3:02 Оксана Липанова3-Dec-14 3:02 Thank you very much! However, on Windows Server 2012, it always happens when you install .NET framework 3.x with Activation features. Dev centers Windows Office Visual Studio Microsoft Azure More... Thanks! +1 –Darbio May 21 '14 at 7:00 1 I only had to enable "Http Activation" as I hosted the services in IIS. his comment is here

Yes No Additional feedback? 1500 characters remaining Submit Skip this Thank you! Muhammad Zaheer Nazir23-Jun-14 2:41 Muhammad Zaheer Nazir23-Jun-14 2:41 This solution saved a lot of time. You could delete them at the application or site level if you want to keep them in applicationHost.config. Linux questions C# questions ASP.NET questions fabric questions SQL questions discussionsforums All Message Boards... pop over to these guys

Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Server 2012

Should non-native speakers get extra time to compose exam answers? In IIS Manager, expand "Default We Site" and click on "EVnearSync" 3. Thanks; share|improve this answer answered Nov 19 '13 at 15:13 Catto 3,00312641 1 This worked for me in Windows Server 2012 R2 - thanks! –NickG Jan 6 '14 at 10:28

Phil C 28 posts Registered: 06 Sep 2012 19 Apr 2011 Link to this post Same here, cheers! Might I suggest a troubleshooting step for you to include in your support replies: "Step 1:  reboot your computer/server" [...] So, yes, I went through every config I knew of.  Combed I also tried removing and adding features in a good order. Aspnet_regiis.exe /iru No Comments Terms Of Use - Powered by Orchard Products Web Content Management Grow your business online - engage, convert and retain customers Content Management Web Content, Digital Assets, Form Builder,

When i installed that service, i got error0Windows service - System.IO.FileNotFoundException: Could not load file or assembly my.dll0Service cannot be started. Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Iis7 What fixed it for me was changing the application pool. After the features were on then it yellow screen error was gone. http://stackoverflow.com/questions/15688930/could-not-load-type-system-servicemodel-activation-httpmodule-from-assembly-s The connection to SQL server cannot be established Troubleshooting: Reports that are saved as Excel or Word files are blank Troubleshooting: Decreased Performance When Running Reports in the Microsoft Dynamics NAV

share|improve this answer answered Aug 12 '13 at 22:01 NikolasKraschowetz 363 add a comment| up vote 2 down vote From the Server Manager's Features node, you can also remove some of Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Iis8 Algebraic objects associated with topological spaces. Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items Bryan 62 posts Registered: 20 Jul 2010 11 Oct 2010 Link to this post Hey asked 3 years ago viewed 67328 times active 3 months ago Get the weekly newsletter!

Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Iis7

Best way to linearly step-up MCU output 0-3.3V to 0-5V Do editors know how many papers I am refereeing on the same platform? Resolution #2 The worker process tries to load the assembly since it passes the pre-condition. Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Server 2012 asked 5 years ago viewed 23331 times active 7 months ago Linked 61 Could not load type 'System.ServiceModel.Activation.HttpModule' from assembly 'System.ServiceModel 13 Could not load type 'System.ServiceModel.Activation.HttpModule' 11 WCF .NET 4.5 Could Not Load Type 'system.servicemodel.activation.httpmodule' Windows 10 Thanks for your help.

Windows Update then also installed KB2736422, KB2756921, and KB2656411 immediately after. this content more stack exchange communities company blog Stack Exchange Inbox Reputation and Badges sign up log in tour help Tour Start here for a quick overview of the site Help Center Detailed Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code. Member 126900097-Sep-16 15:19 Member 126900097-Sep-16 15:19 Thank you so much. Could Not Load Type Httpmodule

Type aspnet_regiis -iru, and press enter. To do that, in the IIS manager: click the website => Advanced Settings... (on the right) => click to the right of Application Pool => a button with "..." should appear In my case, we already have a running IIS application using ASP.net 4.0 framework. http://internetmairie.com/could-not/visual-studio-could-not-load-file-or-assembly-or-one-of-its-dependencies.html Finally re-registering .net 4.0 in IIS worked: C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\aspnet_regiis -i SENTHIL 1 posts Registered: 16 Mar 2011 16 Mar 2011 Link to this post Excellent Jason!

Now everything works well. Aspnet_regiis.exe /iru Server 2012 Make sure that there is no some setting for auto update that changes the assembly references when you have several versions of .NET Framework installed on the same machine. Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request.

My SF 4.4 incl.

Sign In·ViewThread·Permalink It works! Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? and/or other countries. × English (U.S.) Home Knowledgebase Login Remember me Lost password Knowledgebase (9) Getting started (438)ArchiveShuttle (71)FlightDeck (18)EVnearSync (3)MailboxShuttle (13)EVTools SEARCH Knowledgebase: EVnearSync HOWTO: Resolve "Could not load Could Not Load Type Custom Httpmodule That was why the exception occurred for a .NET 4.x web application!

JasonChing28-Dec-15 2:45 JasonChing28-Dec-15 2:45 It works! In either case, your App Pools will be running .Net 2.0 (which is the CLR version required for .Net 3 if you have registered WCF, which installs ASP.Net 3.5, or the Great. http://internetmairie.com/could-not/event-manager-error-could-not-load-file-or-assembly-sharepoint-2013.html appcmd.exe set config "Default Web Site" -section:system.webServer/modules /+"[name='ServiceModel',type='System.ServiceModel.Activation.HttpModule, System.ServiceModel, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089',preCondition='managedHandler,runtimeVersionv2.0']" Hope this helps!

You can also simply remove the module from the modules list. To register the correct version of ASP.NET On the computer that is running Microsoft Dynamics NAV Web Server components, open a command prompt as an administrator as follows: From the Start But this did not work for me. Rgds/Gunnar Aboorvaraja 1 posts Registered: 23 Feb 2016 23 Feb in reply to Bryan Link to this post This post will help you.

capitan_cavernicola18-Feb-14 23:42 capitan_cavernicola18-Feb-14 23:42 Perfect! This worked like a charm for me –devC Jun 10 '14 at 10:04 2 You don't need to enable everything, just Http Activation! –Marius Stanescu Jul 4 '14 at 10:25 It was an exception shown in browser whenever I tried to open a web page. Deployment Deploying the Microsoft Dynamics NAV Web Server Components Troubleshooting the Microsoft Dynamics NAV Web Client Installation Troubleshooting the Microsoft Dynamics NAV Web Client Installation Troubleshooting: Could not load type 'System.ServiceModel.Activation.HttpModule'

When a girl mentions her girlfriend, does she mean it like lesbian girlfriend? For Windows 8 you need to Windows features and enable everything under ".Net Framework 3.5" and ".Net Framework 4.5 Advanced Services". AppCmd to remove the module: appcmd.exe set config -section:system.webServer/modules /-"[name='ServiceModel']" /commit:apphost Below is the AppCmd to add the module to the application needing it. I tried manually changing applicationHost.config.